Advies gevraagd. Ik wil een 4 sporig goederen station in de baan opnemen. Het komt iets lager dan het personen (hoofd) station. Het plan is als volgt, er komt vanaf links een goederen trein binnen (meestal lokaal vervoer. dus 6 of 7 wagons.

De wagons moeten afgekoppeld worden en de locomotief gaat naar het depot om te bevoorraden en te keren. Er is 1 uithaalspoor.

Optie 1: ik kan op het uithaalspoor een loc klaarzetten en de goederentrein naar het uithaalspoor sturen. De binnenkomende loc ontkoppeld en vertrekt naar het depot. De gereedstaande loc drukt de goederen wagons naar het juiste spoor.

Optie 2: Ook hier staat er een loc klaar op het uithaalspoor. De goederentrein komt direct binnen op het juiste spoor, ontkoppeld en rijdt via de omloopwissels naar het depot. De gereedstaande loc op het uithaalspoor drukt de wagons verder het spoor op.

Beide mogelijkheden geven veel rangeer bewegingen. Alle sporen worden beveiligd met een rangeer en wachtsein. Het uitrijspoor wordt beveiligd met een armsein (hoofdsein)
De foto’s ;aten het voorlopig plan zien met en zonder omloop wissels. Ik zou graag jullie mening willen horen.