Afgelopen donderdag eindelijk mijn in Duitsland bestelde gipsmallen voor de perrons binnen gekregen. Het was het wachten waard, want wat een detail zit er in die (Spörle mallen).Vandaag voor het eerst een beetje aan het rommelen geweest met de juiste verhouding gips en water.

Ook de oude keukenweegschaal maar weer eens tevoorschijn gehaald en twee maatbekers bij de AC tion gekocht, a 79 cent per stuk en aan de slag gegaan.Maar ik ben er uit wat een goede verhouding is: 300 gram gips op 150 cc water, dus globaal 2 op 1. Geeft een goed schenkbaar papje wat ook weer niet te snel droogt.

De eerste resultaten mogen er zijn zoals je op de foto’s kan zien. Uiteraard is er nog ruimte voor verbetering.In sommige gietsels zie je nog de plekken waar luchtbellen hebben gezeten. Gelukkig heeft een perron ook een achterkant dus die daar maar gebruiken. Bij het tegelmotief is het minder erg want ik heb niet de gehele breedte nodig. Dus kan ik er aan beide kanten wat afsnijden.

Volgende stap is nu om het geheel op een natuurlijke manier te kunnen kleuren, met acryl en/of waterverf. Ik heb de mislukte gietsels dus niet weggegooid want daar kan ik mooi op oefenen.